Suhteellista - Rakastu itseesi ja

       luo parempia ihmissuhteita

                     ympärillesi

Suhteesi muihin ihmisiin voi olla suurin opettajasi ja matka syvempään itsetuntemukseen. Ihmissuhteemme voivat olla juuri niin syviä ja antoisia, kuin suhteen osapuolet ovat. 

Tervetuloa matkalle itseesi ja sitä kautta kohti parempia ihmissuhteita. Kurssilla tulet

tutustumaan itseesi, tunnistat omat käytösmallisi sekä opit tunnistamaan ja kommunikoimaan tarpeesi. Opit myös tunnistamaan muiden tarpeet ja tuomaan omat tarpeesi esiin tavalla, joka tuo suhteisiin eloa ja ymmärrystä.

Kurssi koostuu neljästä erillisestä moduulista

Moduuli 1 käsittelee itsetuntemusta. Miksi käyttäydyt niin kuin käyttäydyt? Miksi tunteita on joskus niin vaikeaa hallita? Mikä saa meidät käyttäytymään täysin oudolla tavalla, kun kyse on ihmissuhteista? Miksi ihmissuhteissa päätään saattaa nostaa pelko, epävarmuus ja muut mielen haasteet?

 

 

 

 

 

Moduuli 2 rakentaa pohjaa antoisille ihmissuhteille. Mitä oikeasti kaipaat ihmissuhteiltasi ja miksi? Otatko itse vastuun suhteistasi? Mitä odotat muilta?

 

 

 

 

 

Moduuli 3 keskittyy kommunikoinnin parantamiseen. Ärsyynnymme, syyttelemme muita ja pahoitamme mieltämme usein vain siitä syystä, että kommunikointitavat eivät kohtaa, emmekä ymmärrä toisten tapaa ilmaista itseään. Samalla ilmaisemme itseämme usein tavalla, joka heittää lisää bensaa liekkeihin ja riita on valmis. Usein kuvittelemme, että konfliktit syntyvät tilanteesta, jossa kaksi osapuolta on eri mieltä asioista. Ongelma ei niinkään ole tämä, vaan se, miten osaamme kommunikoida mielipiteemme ja ajatuksemme.

 

 

 

Moduuli 4 tarjoilee ajatusmalleja eri tilanteisiin. Joskus olemme oman ajattelumme vankeja, emmekä näe metsää puilta. Kun laajennamme ajatteluamme, opimme ymmärtämään elämää eri kanteilta, jolloin asioiden prosessoiminen on huomattavasti helpompaa.